Самі корисні продукти

147

Щоб залишатися здоровим впродовж усього життя, раціон людини
повинен по максимуму складатися з корисних і здорових продуктів. Ви скажете,
що все здорове – несмачне, але це зовсім не так. Їжа може бути смачною
та корисною! Ви переконаєтеся в цьому, коли подивіться на список найкорисніших
продуктів, наведений нижче.

Броколі

Вживання броколі знижує ризик розвитку серцевих хвороб і діабету
за рахунок великого вмісту в ньому таких речовин, як калій, кальцій, солі
фолієвої кислоти і фітонутрієнти. Броколі містить речовини, що знищують
ракові клітини і, тим самим, що захищають організм від раку. Крім цього,
брокколі багата вітаміном А, С і клітковиною.

Для того, щоб зберегти всі корисні елементи, брокколі рекомендується
не варити, а готувати на пару.

Часник

Часник, звичайно, не рятує від вампірів, але от від вірусів, бактерій
і грибкових захворювань захистить чудово. Вони не переносять аромат часнику,
у якому містяться фітонциди і ефірні олії. Часник запобігає
легеневі захворювання, кашель, астму, глисти, геморой, атеросклероз, захворювання
нирок, ревматизм, а також сприяє зміцненню організму при застуді
і грипі. Часник знижує ризик виникнення раку шлунку і кишечника,
а також ризик виникнення судинних захворювань, сприяє поліпшенню
роботи травлення.

Яблука

Безсумнівно один з найбільш корисних продуктів у світі. Яблука мають
лікувальні властивості, містять багато клітковини і вітаміну С. Яблука запобігають
анемію, головні болі, жедудочные і серцеві захворювання, запори та ін
Регулярне вживання яблук знижує ризик виникнення хвороби Альцгеймера.
Завдяки речовинам, що містяться в яблуках, відбувається гальмування розвитку
ракових клітин, поліпшення роботи шлунка і підвищення імунітету.

Лосось

Містить жири групи omega-3, необхідні для нормальної роботи нервової
системи та обміну речовин. Вони знижують рівень холестерину і запобігають
утворення тромбів. 400 гр лососини в тиждень дає організму достатню
кількість жирів даної групи. Нікотинова кислота, що міститься в лососеві,
запобігає хвороба Альцгеймера і втрату пам’яті.

Картопля

Багато відносять цей продукт до списку шкідливих, але це помилка. Все залежить
від того, як він приготований. Картопля фрі або чіпси однозначно не додадуть
вам здоров’я, в той час як запечений картопля принесе користь вашому
організму, т. к. при запіканні зберігаються всі корисні речовини.

Картопля багата вітамінами А (природний імуностимулятор) і B6. Рекомендується
вживати остиглий картоплю.

Листя салату

Салат айсберг, шпинат або рукола містять велику кількість антиоксидантів,
і тому дуже корисні для організму. У них містяться вітаміни А, В6,
С, Е, К і такі елементи, як селен, цинк, фосфор, кальцій, магній та ін
Салат найкраще вживати з м’ясом або рибою, але головне в свіжому вигляді,
т. к. при термічній обробці відбувається руйнування корисних речовин
салату.

Курячі яйця

Поширена помилка про шкоду яєць не має під собою жодних
підстав. Корисними в яйці є білок, так і жовток. Яйця на
насправді не підвищують рівень холестерину, а є джерелом білка,
що добре при фізичних навантаженнях, і лютеїну, який захищає від катаракти
очі. Дослідження показують, що вживання яєць запобігає утворенню
тромбів і знижує ризик інфаркту та інсульту, а також на 44% зменшує ризик
виникнення раку молочної залози. Яйця можна їсти у вигляді омлету або
яєчні, а також у вареному вигляді.

Вівсянка

Натуральна вівсяна каша – найкращий сніданок. У вівсянці багато клітковини,
вітаміну В, жирів групи omega-3 і калію. До складу входять складні вівсянки
вуглеводи, завдяки чому ви забудете про почуття голоду до обіду.

Полуниця

Ця смачна ягода містить більше вітаміну С, ніж кислий лимон. Корисні
властивості полуниці визначаються також високим вмістом у ній заліза,
завдяки чому підвищується імунітет організму. Полуниця зменшує ризик
виникнення проблем з пам’яттю і розладів логічного мислення. Вона
також бореться з ожирінням, оскільки перешкоджає утворенню жирових клітин.
Полуниця приводить в норму підвищений тиск.

Банани

Банани зміцнюють серцевий і інші м’язи, знижують тиск, запобігають
серцево-судинні захворювання, лечят печію. Банан багатий вуглеводами
і тому дуже ситний. Один банан містить шосту частину денної дози
магнію, який необхідний для утворення м’язової тканини, зміцнення кісток
і нервових клітин. Завдяки вмісту в бананах калію і вітаміну В6 зміцнюється
імунна система.

Молочні продукти

Корисні властивості молочних продуктів пояснюються високим вмістом
у них цінних білків, легко перетравлюваних жирів і лактози. Кальцій, що міститься
у молоці, необхідний для нормальної роботи м’язів і нервової системи. Молоко
знижує ризик виникнення раку шлунка.

Зелений чай

Органічні речовини, катехіни, що містяться в зеленому чаї, сприяють
запобігання атеросклерозу і раку простати. Зелений чай – хороший засіб
для схуднення. Однак для отримання результату бажано випивати близько
4 чашок чаю в день.

Чорна смородина

Входить в п’ятірку найбільш корисних продуктів світу. У чорній смородині містяться
всі мінерали необхідні людині. Ягоди смородини рекомендуються до вживання
при гастритах, виразці шлунка і дванадцятипалої кишки, при порушеннях
роботи серцево-судинної системи. Сухе листя смородини використовуються
в якості засобу підвищує активність антибіотиків. Смородина здатна
захистити організм від шкірних захворювань і захворювань, пов’язаних з кровоточивістю.
Антиоксиданти, що містяться в смородині запобігають розвитку раку.

Рис

Рис сприяє зниженню рівня холестерину, зменшує ризик виникнення
серцево-судинних захворювань, запобігає виникненню раку прямої
кишки, діабету, ожиріння. Рис ефективний у запобіганні гастриту та інших
захворювань шлунково-кищечного тракту.

Волоські горіхи

Волоські горіхи багаті антиоксидантами. Їх вживання здатне запобігти
діабет і анемію. Клітковина та білок, що містяться в горіхах, покращують роботу
кишечника, жири групи omega-3 захищають від захворювань серцево-судинної
системи.