Самі шкідливі продукти

140

Відомо, що здорове харчування – це не тільки вживання в їжу корисних
продуктів, але і відмова від шкідливих. Прибираючи все непотрібне з свого раціону,
ми позбавляємо організм від сміття, сприяємо поліпшенню його стану,
а також схуднення й оздоровлення. Про те, які саме продукти вважаються
шкідливими ми і поговоримо в цій статті.

1. Чіпси

Картопля сама по собі не вважається корисним продуктом, рівно, як і
все, що з неї приготовлено. Чіпси цілком можна порівняти з сигаретами.
Вони, як і отрути тютюнового диму, приносять великої шкоди людині, і на них
також «підсіло» молоде покоління.

Якщо подивитися на склад чіпс, то все стане зрозуміло. Канцерогени,
масла, ароматизатори, підсилювачі смаку, трансжири – всі ці вбивчі
(в прямому сенсі слова) складові викликають в організмі розлади
обміну речовин, і,що більш жахливо, є причиною виникнення онкологічних
захворювань. Наслідком високої концентрації жирів і вуглеводів є
також збільшення рівня холестерину в крові, підвищений ризик серцевих
захворювань, інфарктів і інсультів. Ще один цілком очікуваний результат
вживання чіпсів – ожиріння. Адже 200 г продукту містить хрусткого
1100 кк, що дорівнює половині добової норми дорослої людини.

2. Фаст-фуд

Складно знайти хоч одну корисну властивість фаст-фуду крім того, що він
дешевий і швидко готується. Складно, тому що таких немає. Цей тип
їжі містить стільки різних добавок, жирів і вуглеводів, що про його хоч
найменшої корисності або хоча б прийнятності не може бути й мови. Готують
фаст-фуд зазвичай на маслі, яке використовується кілька разів, у результаті
чого ми отримуємо все ті ж канцерогени, що діють гнітюче на
системи нашого організму і викликають рак. Регулярне вживання фаст-фуду
призводить до порушень процесів обміну речовин і систем травлення.

3. Газована вода

Газовані напої, що представляють собою суміш цукру, газів і хімії,
– вірний спосіб підірвати своє здоров’я. Вміст цукру в ній величезний
– приблизно 40-50 г на літр, що є половиною добової норми. Крім
цього, ми вживаємо цукор і з іншими продуктами протягом дня. Плюс,
якщо ми додаємо цукор в чай і каву, то діабет в майбутньому нам забезпечений.
Крім того, цукор виводить з організму кальцій, а гази посилюють цей
процес, допомагаючи виводити кальцій з кісток. В результаті, вас знову потягне
на солодке. Так викликається залежність від солодкого. Рішення – вживайте
більше кальцію і ваше бажання до солодкого пропаде.

Замінники цукру, які містяться в газованій воді, ні трохи не корисніше звичайного
цукру. Їх надлишок стає причиною маніакальних депресій, панічних
станів, припадків злості і насильства.

Газовані напої абсолютно марні в вгамуванні спраги. Після їх
вживання в роті з’являється відчуття нудотності, яке ви постараєтеся
запити черговим ковтком напою. І, як ви вже здогадалися, нічого у вас
не вийде. Жага буде тільки посилюватися.

Газовані напої можуть стати причиною різних хвороб внаслідок
порушення кислотно-лужного балансу організму, а також стати причиною
ожиріння, синдрому хронічної втоми, призвести до зниження імунітету,
запорів, захворювань шкіри, до виникнення злоякісних пухлин системи
травлення.

4. Майонез

Улюблений багатьма господинями майонез, багатий все тими ж канцерогенами,
т. к. містить величезну кількість трансжирів. Вживання майонезу підвищує
рівень холестерину в крові, сприяє знищенню здорової мікрофлори
організму, а також стає причиною шлункових розладів. Найбільший
шкода являє майонез в пластикових упаковках. Причина в тому, що
міститься в майонезі оцет висмоктує з пластику самі отруйні речовини.
Крім цього, сам майонез містить велику кількість консервантів, стабілізаторів
і різних добавок, що поліпшують її смак і запах.

До цього ж типу продуктів можна віднести і різні соуси і кетчуп.
Вони позбавлені натуральних складових, а замість цього сповнені ароматизаторів,
підсилювачів смаку і жирів.

5. Вафлі

Як це не дивно звучить, але цей продукт вважається навіть більш
шкідливим, ніж газована вода або чіпси. Однією з причин є величезна кількість
цукру і смакових добавок, які містяться у вафлях. Завдяки їм вафлі
вважаються дуже калорійним продуктом.

Але це не найгірше. Справжня причина їх шкодочинності криється в
іншому. Справа в тому, що вафлі містять два види масел – пальмова та соняшникову.
Часто пальмову олію на етикетці не вказується, т. к. на рахунок нього думка
неоднозначне. За даними досліджень, пальмова олія стає причиною
атеросклерозу, підвищення рівня холестерину в крові, розвитку серцевих
захворювань, поширення шкідливих мікробів в кишечнику, розвитку цукрового
діабету, передчасної смерті.

Шоколадні батончики можна віднести сюди ж. Вони, також як і вафлі,
змішали в собі величезну кількість калорій, хімічні добавки, генетично-модифіковані
продукти, барвники та ароматизатори.

6. Ковбаси, копченості, пельмені

Дані продукти харчування завжди присутні в будь-якому холодильнику. Але
чи ми знаємо з чого вони зроблені? На жаль, в цих продуктах вміст різних
барвників та ароматизаторів у кілька разів перевищує кількість міститься
у них м’яса. До складу копченого м’ясо і риби входять канцерогени, що утворюються
в процесі переробки.

Навіть якщо сосиски більше не додають папір, а фарш не потрапляють
випадково миші і щури, ці продукти все одно залишаються в списку шкідливих.
Причина в тому, що вони містять приховані жири, такі як жир, свиняча шкірка
та ін. Але ви цього не відчуєте завдяки численним ароматизаторів
і замінників смаку.

7. Маргарин, тістечка, борошняні вироби

Якщо хочете подивитися на трансгенні жири, подивіться на маргарин.
Трансжири – найшкідливіший вид жиру. Шкідливі також всі продукти, в яких
він міститься. Надмірне вживання цих продуктів призводить до перенасичення
цукром і жирами, в результаті чого порушується обмін речовин і з’являється
зайва вага. Кислотність в шлунку підвищується, що призводить до порушення
кислотно-лужного балансу в організмі.

З солодкого самими шкідливими продуктами є, жувальні цукерки,
мармелад і льодяники з-за величезної кількості барвників і ароматизаторів.

Що стосується білого хліба, то він не містить ніяких корисних складових.
Справа в тому, що для його приготування використовують борошно, очищена від
корисною і поживною клітковини.