Жива їжа і мертва їжа

79

Живая еда и мертвая еда

Всю їжу можна розділити на дві категорії: жива і мертва.

Жива їжа – це та, що захищає людину від хвороб,
подовжує його молодість, насичує його організм, перешкоджає ожирінню,
наповнює енергією і дарує життєві сили. Мертва їжа
– це та, що забирає життєві сили, призводить до виникнення таких
захворювань, як цукровий діабет, артрит та ін, стає причиною ожиріння,
скорочує тривалість життя, прискорює процес старіння.

Від живого до мертвого один крок…

Один і той самий продукт може бути і живим і мертвим. Все залежить від того,
чи торкнулася його рука людини, або, по-іншому, через що цього продукту
довелося пройти перед тим, як він опинився на вашому обідньому столі. Скількома
апаратами він був оброблений перед тим, як надійшов на прилавки магазину?
Якщо ви зриваєте зріле яблуко у себе в саду, вирощене на чистій землі,
вона безсумнівно буде живим: у ньому буде життя, енергія, яка передасться
вашому тілу. А ось консервоване яблуко з банки позбавлене всякої енергії,
і, хоч шкоди від нього не буде, але воно не зможе наситити також,
як свіже.

Візьмемо, приміром, м’ясо. Заколенный кабанчик у бабусі в селі, вирощений
на натуральних кормах, і поданий на стіл відразу після освіжування – жива
їжа. Кабанчик, напханий хімією, заморожений і розігріту у мікрохвильовці
– мертва їжа.

Свіже парне молоко від корови, яка паслася на лузі і жувала свіжу
траву – безсумнівно живе молоко, а те, що ви принесли додому з магазину,
має термін придатності три тижні, ну ніяк не зможе бути живим.
Велике значення у визначенні живої і мертвої їжі відіграє те, як тварина
харчувалася за життя, в яких умовах було вирощено.

Продукти, вироблені від тварини, який харчувався натуральними кормами
і живе на природі, будуть живими. Мертвими ж будуть вважатися продукти,
вироблені від тварини, живиться штучними кормами і живе
у клітці.

Найпоширеніші шляхи переходу живої їжі в мертву – це нагрівання,
смаження, варіння, тушкування, запікання і інші види температурної обробки.

Я те, що я їм

Будь-який з продуктів, потрапив у ваш організм, впливає на нього двома
шляхами – або дає життя, або веде до смерті.

До живої їжі належать:

  • Плоди природи в сирому або майже сирому вигляді;
  • Все, що загорнуте в натуральну оболонку – шкіра, лушпиння, лушпиння;
  • Все , що зірвано з дерев, чагарників, зібрано з полів і грядок;
  • Сухофрукти, висушені при температура менше 42 градусів;
  • Рослинні морепродукти, які не пройшли термічну обробку;
  • Їжа, позбавлена хімічних добавок.

Що дає нам жива їжа?

  • Легкість в тілі
  • Бажання жити і творити
  • Ви не відчуваєте сонливість або тяжкість після їжі
  • Ваше свідомість стає ясним
  • Гарний настрій і відсутність депресій
  • Здоровий сон і радісне пробудження
  • Можливість контролювати негативні емоції

Енергія людини, що харчується живою їжею тече рівно і безперешкодно.
Таке явище пояснюється енергетичною зарядженістю їжі, споживаючи
яку людина постійно поповнює свою енергію. Мертва їжа приваблює
всіх своїм смаком, проте вона позбавлена енергії.

Наш організм легко перетравлює живу їжу. Точніше, вона сама перетравлює
себе. Це відбувається завдяки вмісту в рослинної необробленої
їжі ензимів – білкових ферментів, які прискорюють хімічні реакції
у тілі людини, а також перетворять речовини, що надійшли з їжею, в
такі речовини, що потрібні організму в даний момент.

В той момент, коли їжу нагрівають до 47.9 градусів всі ензими і подібні
їм ферменти руйнуються. Отже, їжа, нагріта до цієї температури,
вважається мертвою. Проблема в тому, що для її перетравлення наш організм
змушений виробляти свої ензими, витрачаючи на це свої ресурси. Однак
кожному продукту відповідають спеціальні ензими і деякі з них організм
не здатний виробляти.

У тварин організм влаштований таким чином: вони можуть перетравлювати
тільки певну їжу, звідси поділ на травоїдних і хижаків.

Зазнавши термообробці білок розпадається і стає марним,
т. к. не може виконувати свої біологічні функції. Жири при нагріванні
також змінюються, перетворюючись в транс-жири. Саме в цих транс-жири
криється секрет довгого зберігання продуктів.

Мінерали і вітаміни легко засвоюються в сирому вигляді, завдяки особливим
з’єднань між ними. При обробці високими температурами ці сполуки
розпадаються і перестають володіти необхідними властивостями.
Визначившись з двома видами ензимів (ті, що надходять до нас з їжею
і ті, що виробляються організмом), варто сказати ще про один вид.

Третій вид – ензими, які виробляються мікроорганізмами кишечнику
людини. Продуктами харчування цих мікроорганізмів є сира рослинна
клітковина. Звідси висновок, що сира їжа – основне джерело вітамінів і
амінокислот.

Клітковина, що входить до складу рослинних клітин, стійка до дії
ензимів. Це парадокс – клітковина не засвоюється, а з
інший дуже корисна для організму. Секрет у тому, що вона живить мікроорганізми
товстої кишки. І саме ці мікроорганізми виробляють вітаміни і амінокислоти,
яких так потребує організм.

Ензими проявляють себе позитивно не тільки в травленні. Вони сприяють
очищенню кровоносних судин і внутрішніх органів, сприяють утилізації
мертвих клітин і створення нових. Ензими використовуються в медицині для боротьби
зі старінням, полегшення травлення, в тваринництві. Факт в тому, що
людський організм здатний сам їх виробляти. Достатньо лише перейти
на певний вид харчування.

Підведемо риску вищесказаного:

  • Жива їжа – важливий елемент нормальної роботи організму;
  • Термообробка «вбиває» їжу;
  • В організм людини має надходити білки, жири, вуглеводи, вітаміни
    і амінокислоти разом з живими продуктами;
  • Перед тим, як з’їсти мертву їжу, подумайте, чи можна знайти їй альтернативу
    у природі;
  • Їжте продукти окремо, уникайте сложносоставных страв;

Ці критерії – запорука вашого здоров’я і довголіття.